perjantai 28. lokakuuta 2016

lokakuun loppua

Tällä viikolla koulussa on opiskeltu markkinointiviestintää ja se on kyllä ollu aika mielenkiintoista. Ollaan pohdittu esim. millainen on Lapin ja Suomen imago ja aika houkuttelevaksi se on minusta saatu. Nettisivut, videot ja kuvat saa kyllä haluamaan tänne. Tässä muutama makupala, millä yritetään markkinoida Suomea ulkomaille: Only In LaplandVisit Finland ja Our Finland. Kyllä mun ainakin tekis mieli näitten perusteella matkustaa Suomeen. Ja, tällä viikolla Lonely Planet on listannu Suomen ens vuoden kolmanneksi kiehtovimmaksi matkakohteeksi maailmassa. I love Suomi!

Virtuaaliopiskelu on aika rento tapa käydä koulua. Aamulla voi vaan siirtyä silmät sikkuralla päätteen ääreen nettiluokkaan ja laittaa webbikameran päälle jos uskaltaa. Samalla voi poltella kynttilöitä ja hörppiä kahvia villasukat jalassa. Oon vielä yrittäny ottaa maksimaalisen hyödyn tunneista irti ja alkanu venyttelemään samalla, kun luurit korvalla kuuntelee opetusta ja laittaa kommenttia chattiin sillon tällön. Mukava ja terveellinen tapa opiskella ja toisaalta kaks kärpästä yhellä iskulla, etenkin kun venyttely saattaa muuten tosi helposti jäädä liian vähälle. Mulla on missio: spagaatti.


Yritän joka päivä käydä ainakin yhdellä tauolla ulkona. Koska Inarinjärven laineet liplattaa parinkymmenen metrin päässä, en oo keksiny vielä yhtään tekosyytä olla menemättä rantaan pienelle happihyppelylle. Aivot saa tuuletusta ja mieli virkistystä jo muutamasta minuutista!


Täällä pohjoisessa on vähän eri ajella pari sataa kilometriä, kun iso tie saattaakin olla hiekkapäällysteinen. Leviltä Inariin ajaessa tuota päällystämätöntä pätkää on muutama kymmentä kilometriä ja auto olikin sitten sen näköinen. Täytyi lähteä käymään Ivalossa 40 km päässä autopesussa, koska lähempänä ei ole. En oo koskaan yksin vielä käyttäny autoa moisessa vekottimessa ja siinä olikin sitten omat humoristiset hetkensä, kun yritin irrottaa antennia ynnä muuta. Onneksi siellä oli aivan tosi kiva mies palvelemassa ja auttamassa. Passatin ollessa kiillotuksessa käytiin pienet small talkit siinä pihalla. Vitsit mää tykkään näistä lappilaisista ihmisistä! Meen varmasti seuraavallakin kerralla tuonne. Autopesusta porhalsin sählyvuorolle. Oli niin siistiä pelata pitkästä aikaa!


Keskiviikkoiltana lähdin pienelle iltakävelylle ja ilokseni huomasin, että taivas on pitkästä aikaa pilvetön ja tähdet tuikki ja näin kajastuksia revontulista. Mietin, että pitäiskö sittenkin hakea kamera ja mennä kuvaamaan, koska en oo onnistunu vielä saamaan järkkärille kunnon kuvia niistä. Kävelin kuitenkin vajaan tunnin ja taivas leiskui koko ajan vaan mahtavammin. Kiihdytin vauhtia takaisin ja kävin hakemassa kuvausvermeet ja ajoin vähän kauemmas pimeempään paikkaan. Olin kreivin aikaan paikalla, kun taivas leiskui mitä hienommissa väreissä. En oo vielä mikään ammatttilainen noissa revontulikuvauksissa mutta ihan tyytyväinen oon silti illan saaliiseen.




Tänään käytiin päivän opintoretkellä Saariselällä. Mukavia tämmöset pikkuset reissut ja kiva nähä luokkalaisia välillä ihan livenäkin. Käytiin tutustumassa alue-, yritys- ja ketjumarkkinointiin erilaisissa yrityksissä. Kakslauttasen 500 hehtaarin resortti lasisine iglumökkeineen ja juhlataloineen oli kyllä hämmentävä ja mieletön kokemus! Lähden tästä viikonlopun viettoon Nuorgamiin eli EU:n ja Suomen pohjoisimpaan kolkkaan, jihuu. Ehkä myös retkelle Norjan puolelle, huikeeta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti