tiistai 24. tammikuuta 2017

Aurinko paistaa

Kaamos on nyt viimeistään oikeesti ohi, koska tänään paistoi jo ihan kunnolla. Eipä ole varmaan lähes kahteen kuukauteen moista valoilmiötä täällä näkynytkään. Kyllähän se hämmästytti, kun yhtäkkiä kesken tunnin tajusin, että aurinko kurkkii kukkuloiden takaa jo niin selkeästi, että loi huoneen seinälle taidetta valon ja varjon muodossa. Eipä ole varjokaan seurannut kulkijaa viime aikoina kuin ehkä kuvainnollisessa merkityksessä. Vaikka tuossa taannoin kirjoitin siitä, ettei aurinkoa vielä kaipaa niin kyllä sitä ilmeisesti on alkanut hyvin sopeutumaan ajatukseen keväästä. Kyllä totta vie ilahdutti tänään niin paljon tuo pallo taivaalla, että piti käydä välitunnilla ihan järkkärin kanssa ulkona ihmettelemässä. Näkymästä teki monta kertaa ihastuttavamman se, että parikymmentä astetta pakkasta oli kuorruttanut puut kuuraan. Auntolan rannasta lähtis kelkkauraa ihan vaikka joka ilmansuuntaan, lisää vain kelkka. Tänään kävelin kylälle tuota oikean reunimmaista, tulee nimittäin lyhyempi ja kauniimpi matka kauppaan tuota reittiä.





Viime viikolla oli hienoja revontulipäiviä. Oon opetellu tulkitsemaan ennusteita netistä täältä ja perjantaina näytti nelosta niin käväsin takapihalla nopeasti kurkkaamassa ja sitten pitikin jo kiiruhtaa hakemaan kameraa. En kerenny kovin syrjään, kun vihreet valot jo sammu mut oli kyllä hienot. Uutta myrskyä ei revontulien osalta näkynyt, joten vaihdoin lennosta otsalamppuleikkeihin. Pakkanen oli maltillinen ja tähtitaivas kirkas, niimpä tuli oltua ulkona mukava tovi.



Kävin viikonloppuna lumikenkäilemässä Inarinjärven jäällä. Mukava kantohanki oli suurimman osan matkasta ja lumella näkyi hienoja tuulen piirtämiä kuvioita. Yhden yön nukuin Pielpavuonon kodalla. Aamulla oli vaaleanpunainen hetki ennen kuin sitten muutaman tunnin päästä jo tulikin sininen hetki. Järvellä ja tunturissa on parasta olla sen takia, että näkee kauas. Silmä lepää, on tilaa hengittää ja ajatella. Toisaalta on myös ihana tarkkailla laajasti näkyvää taivasta pilvineen, se kun muuttaa koko ajan väriä ja muotoa.






8 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja mielenkiintoista luettavaa!

    VastaaPoista
  2. Piti ihan pitkästä aikaa tulla lueskelemaan sun kuulumisia. Huomaan, että sä nautit olla siellä. Ihania kuvia ja mahtavia luontoelämyksiä. Tulisin sun luontoretkille vaikka joka viikko, mutta vähän on turhan pitkä välimatka. Komiasti siellä on lunta, kun täällä etelässä ei ole juuri ollenkaan. Opiskeluintoa!! <3
    -Eepuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eppe! :) kiva ku jätit viestiä! Joo ei mulla oo täältä kiire pois.. Luonto se on kyllä se tärkein seikka mikä täällä saapi viihtymään. Ja, kyllä kunnon talvi on jotain :) tuleppa joskus käymään!! Samoin ahkeruutta opintoihin myös sinne!

      Poista
  3. Upeita maisemia ja kuvia. Näkymät siellä päin Suomea hieman erilaiset kuin täällä etelässä.
    Löysin blogisi vasta juuri, mutta vaikuttaa kivalta, joten taidanpa jäädä seurailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joo on tää kyllä ihan oma maailmansa. Kiva jos kiinnostuit! Tervetuloa :)

      Poista