tiistai 3. tammikuuta 2017

jOuLuLOmaLLa

Nythän olen jo takaisin Inarissa nauttimassa paukkupakkasista ja kaamoksesta. Se on kyllä niin kaunista, että ihan harmittaa miten vähän siitä on ehtinyt nautiskella. Pakkanen on kiristynyt kolmeenkymppiin ja se on jotenkin hienoa. Toppahousut jäi Rovaniemelle mutta tarkenin ulos nappaaman muutaman kuvan jäältä. Lunta on ainakin puoli metriä, ei meinannu huopatossujen varret riittää. Miten sointuvatkin tuo venevaja ja asuntolan rantasauna kauniisti tuohon lumiseen maisemaan...




Vaihdoin vapaalle ja lompsin lomalle siis pari viikkoa sitten. Porhalsin kahden yöpysähdyksen taktiikalla Tampereelle. Oli niin huippu nähä ystäviä matkalla ja reilu 1000 km keveni kummasti.


Tässä aatonaaton tunnelmaa Tammelantorin laidalla siskon ja serkun kauniisti laitetulla kämpällä. Aamuteetä rauhakseltaan hörppiessä ja joulumusiikkia kuunnellessa alkoi virittäytyä pikkuhiljaa joulun taajuuksille. Olin jo melkein luopunut ajatuksesta rakentaa piparkakkutalo jouluksi. Se kun on ollut viime vuosina tapana. Eihän siinä sitten kauan kuitenkaan mennyt, kun kaupasta haki taikinan ja nopeasti piirsi kaavat, idean olin poiminu jo kuukausia sitten. Oli helppo tehä tuommonen tiipii ja sopi jotenki hyvin tän syksyn lappiteemaan.  Illalla leivottiin siskojen kanssa vielä satsi karjalanpiirakoita. Tais olla mulle ensimmäinen kerta ja riemulla ei ollu rajaa, kun sain rypytysopetusta ja koitin saada jotain aikaseksi. Joulu meni aika nopeasti, rennosti ja perinteisesti ruuan, lenkkeilyn, neulomisen ja lautapelien lomassa.


Joulun kaunein sääilmiö oli tapaninpäivänä yhtäkkiä alkanut lumisade. Oli niin kovin mustaa ja pimeää. Ei tainnut maassa pysyä tuokaan. Toinen kuva on syksyltä Saariselän kappelista, jossa olen käynyt pari kertaa soittelemassa pianoa. Kertokoon siitä, että kotona ollessa tuli pimputeltua jonkin verran. Taitoa tulis enempi kehittää ja pitää yllä.


Tapaninpäivän aamuna teki mieli ottaa jonkin sortin terveellisempi startti aamuun. Saattaa nimittäin olla, että suklaa oli maistunu.. Illalla palasin kaupunkiin ja kävin liukastelemassa Arboretumissa ja keskustassa. Hassua, kun kaupunki on niin autio näin joulupyhinä.


Uuden vuoden vietinkin sitten Muotkan majan lähistössä mökillä, kun sinne sitten vihdoin pääsin. Rauhallista takkatulen tuijottelua, vauhdikasta mäenlaskua Saariselän isossa pulkkamäesä, hikistä ahkio perässä lenkkeilyä, Kiilopään valloitusta ja tietysti hyvää ruokaa ja seuraa.



Tähän väliin muutama viikko takaperin tallennettu kuvasarja, kun Muotkalla oli kivannäköinen revontuliesitys. Olin liian väsynyt tai laiska lähtemään ulos, en muista kumpaa vai kumpaakin, joten asetin jalustan sängyn viereen ja räpsin pari ruutua samalla kun pötköttelin ja ihastelin näytelmää.




Aika yksinkertaisesti ja vaatimattomasti täällä Inarissa tulee elettyä ja en ollut koko täälläoloaikana käynyt yhdessäkään idyllisen kylämme muutamasta ravintolasta. Niistä kuuluisin lienee Inarin Kultahovin ravintola Aanaar, jonne luokkakaverini houkutteli tämän vuoden ensimmäisen koulupäivän kunniaksi. Tilasimme pakurikääpäteetä ja suklaafondanttia kuusijäätelöllä, aika  hieno makuelämys, suosittelen!

Vuosi onkin alkanut muutenkin ihan mukavasti. Oli ihana palata takaisin Inariin, tää on jotenki sympaattinen paikka. Tällä hetkellä tuntuu, että tästä vuodesta tulee edellisen tapaan varmasti tosi hyvä, ellei jopa parempi! Uuden vuoden ensimmäinen suuri lupaus tai päätös on hakea vaihto-oppilaaksi muutamaksi kuukaudeksi, lähtö mahdollisesti noin vuoden päästä. Grönlanti, Färsaaret, Norja vaiko Islanti ehkä, hmm. Paitsi että mulla ei oo kielen puolesta ehkä mahkuja kuin Kanadaan.. Oispa aika siistiä! Huomenna on tarkoitus ishtahtaa bussiin 4,5 tunniksi ja matkustaa Rovaniemelle ja samoin tein sitten ajella korjatulla autolla takas. Torstaina palaankin jo työssäoppimisen pariin Muotkalle.

Mun tuáivuttâm hävskis já luholâš uđđâ ihe 2017! Eli toivotan hauskaa ja onnellista uutta vuotta! :)

PS. Kiitos ihanista joulutervehdyksistä, joita olitte lähettäneet! Oli ihana palata lomalta, kun postilaatikossa oli niin paljon kirjeitä <3

2 kommenttia:

  1. Ompa mukavaa ku oot taas Inarissa passattis kanssa(tai taitaa se inari olla jo taaksejäänyttä elämää...) mitäs mieltä se passatti on muuten ollu kolomi-nelikymppisistä miinuslukemista? Sun ikkunan takaa avautuva näkymä on MIELETÖN!!!!!!😍 Kertakaikkiaan!!! Ja tuo sun vaihtohomma kuulostaa tositosi hyvältä!! Vaatiiko ne joka paikassa paikallisen kielen taitamusta, ku tod näk ei oo mahiksia kuin(!!!) Kanadaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hennuli! 😘 No eihän hän oikein pidä niistä. Rovaniemelläki tarvi kaapelikäynnistyksen korjaamon pihalla (ei varmaan yllätä ketään että hakureissukaan ei sujunu ongelmitta) joten en sammuttanu autoa kuin vasta illalla Muotkan Majalla, tehtyäni ensin 170 km lisälenkin Inarissa 'pura ja pakkaa auto uudestaan' -keikan jälkeen.

      Vaihtohan ois mitä huipuin esim. Huippuvuorilla mutta nuo arktiset yliopistot on niin pieniä, ettei monissa ole luentoja välttämättä enkuks ja Norja ja Tanska ei oikee taivu meikäläiseltä, höh. Mutta katsotaan jos sitä lähtee vaikka Siperiaan 😂

      Poista