torstai 19. tammikuuta 2017

škovlâpeivi


Nyt kun olen täällä Inarissa ja koulun kimpussa niin muutama sananen siitäkin. On rentoa, kun koulua on vaan kuutisen tuntia päivässä ja senkin voi vaan olla omassa huoneessa nettiluokassa. Ei kovin raskasta, vaikka aiheina lakijutut ei oo kyllä lähimpänä sydäntä. Hereillä pysymisen takaamiseksi kahvia on tullu ryystettyä enemmän kuin tavallisesti. Tänä aamuna oli ihanan väristä ja tunnelman maksimoimiseksi sytytin tietysti kynttilöitä. Aamutunnit meni ihan leppoisasti matkamessuteemalla matkablogeja pläräten. Ei ollu valitettavasti koululla varaa tarjota meille messuretkeä Helsinkiin tänä vuonna..

Itse asiassa kirjoitan tätä juttuakin kesken tuntia. Ei ope varmasti tykkäis siitä, että täällä kaikkea opiskeluun kuulumatonta tuuskaa samaan aikaan, mut mä en vaan jaksa keskittyä nyt. Luulen, että kolmen viikon päästä on jo kivaa olla taas harjoittelussa ja työn touhussa. Nyt on kyllä erityisen mukavaa olla Inarissa, kun tää on jo niin koti ja toisaalta illat ja viikonloput on vapaita ni se tuo mukavaa leppoisuutta arkeen.


Eilen illalla oli jopa aikaa kattoo muutama rästiin jääny Katoava Pohjola -dokkari. Matkailu herättää kyllä ristiriitaisia ajatuksia. Välillä oon miettiny, että onko koko alan opiskelu edes omien arvojen mukaista. Tuo massaturismi ainakin suorastaan yököttää ja huolettaa ympäristö etenkin tämmösillä luontomatkailuun perustuvilla alueilla. Vaikka en miellä itseäni miksikään luontoaktivistiksi niin on alkanut tuntua siltä, että haluaako sitä itekkään enää valtoimenaan reissata ympäri maailmaa ja lennellä paikasta toiseen. Turismi on tietysti hienokin juttu ja matkailu avartaa ja kenties jopa yhdistää ihmiskuntia, mikä ei haittais yhtään.

Mutta, en oikein tällä hetkellä tiedä miten mä suhtaudun noihin kaikkiin kysymyksiin, ainakin tuntuu luontevalta nyt vain olla täällä Lapissa ja elää pienissä ympyröissä ja kuluttaa vähemmän tai edes kohtuullisesti. Tietysti matkailu on laaja käsite ja sitäkin voi tehdä kestävän kehityksen mukaisesti, sievästi ja kauniisti ja pienimuotoisesti. Onhan se niin, että matkailu vaan on nykypäivänä aikamoista bisnestä ja ite vierastan koko sanaa aika paljon, joten etsin tässä varmaan parhaillaan omaa paikkaani matkailuviidakossa. Tuntuu tärkeeltä ja terveeltä vähän kyseenalaistaa näitä kuvioita.

2 kommenttia:

  1. Mikä maisema opiskelun ohessa!😍 Siellähän on päästy oikeen matkailu-pohdiskelujen ytimeen!😊 Ihana että vaatimaton(?) Lappiolo tuntuu just nyt hyvältä!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton pyöräkatoksen ku sais vielä tosta pois ni ois jo ehkä liian täydellistä :D joo ja tilannetta ei helpota se, että tänään on puhuttu puhtaan veden riittävyydestä, hiilidioksidipäästöistä ja turismin pilanneista paikoista, kääääk.
      jep, #lappiförevö <3

      Poista